Sant Esteve a la Mar Menuda

Tota la setmana pensant amb els tres dies seguits d’immersió, és època de dinars familiars, però tot s’arregla matinant 😛
La previsió per divendres no era bona, la webcam estava espatllada, però farrucus ho havíem de comprovar. Vam arribar a Tossa plovent i les onades esquitxant el passeig…  En Titu no ho veia gaire clar, jo potser m’hi hauria aventurat, perquè a la banyera no hi entraven gaires onades, però segurament em va fer un favor i em va estalviar una immersió mogudeta.
Dissabte ja ni ho vaig provar, però diumenge, encara amb la webcam de Tossa mostrant una imatge de dijous a la tarda, ho havia de tornar a intentar. Al sortir de casa a les 10 del matí el termòmetre marcava -1ºC. Pensava que a Tossa milloraria considerablement, però tot i fer sol, estàvem a 3ºC. Sort que l’aigua estava a 10 graus més… calentetaaaaa!

La immersió ha estat un pel mogudeta, encara no domino la flotabilitat i el moviment de l’aigua no col·labora gaire… M’havien deixat el regulador i només tenia un connector pel vestit sec, o sigui que el jacket l’havia d’inflar amb la boca. Val, sí, m’estic enrotllant i comença a fer pudor a excuses… doncs sí, no he vist gaires espècies, només 10 🙁

Com és habitual a Tossa hi abundaven les Diaphorodoris papillata i algunes D. luteocincta. També continua la presència de postes de Doto sp. però no he aconseguit veure’n cap exemplar.

Tan sols puc destacar la troballa d’una Trapania maculata, no massa habitual, i una Tritonia nilsodhneri menjant-se els canelons.

Menjant canelons...
Tritonia nilsodhneri en plè àpat de Sant Esteve.

Trapania maculata
Trapania maculata.

La llista:

  1. Cratena peregrina
  2. Diaphorodoris luteocincta
  3. Diaphorodoris papillata
  4. Facelinopsis marioni
  5. Flabellina affinis
  6. Flabellina pedata
  7. Hypselodoris tricolor
  8. Thuridilla hopei
  9. Trapania maculata
  10. Tritonia nilsodhneri

Importat del Blog del GROC.

Comenta alguna cosa...

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.