Observacions a la Mar Menuda, Tossa de Mar

El passat dissabte se’m va clavar una espina a la immersió de Caials: primera immersió amb vestit sec (adaptació) + pèrdua constant d’aire pel regulador = immersió atabalada i breu (55 min) + pocs avistaments + mofa dels companys.

Evidentment necessitava treure-me-la i me n’he anat cap a Tossa amb en Han Solo, company tranquil i silenciós.

La visibilitat era molt bona i el mar calmat, així que tan sols entrar a la banyera, la immersió prometia bastant. Vaig gaudir dels 14ºC durant 85 minuts, amb la única incomoditat que la bufeta m’apretava una mica cap al final. Resultat? 13 espècies d’opistobranqui avistades. No és per tirar coets, però amb algun premi extra com un peix ballesta i un banc d’una vintena de sards imperials.

Cal destacar la proliferació de postes de Doto damunt les plomes de mar (Aglaophenia sp), tot i que només vaig aconseguir veure dos exemplars de Doto koenneckeri i un Doto cf coronata, aquest darrer a la posidònia (com és habitual).

Doto cf. coronata
Doto cf coronata passejant per la posidònia, cercant hidraris per menjar.

Llistat d’espècies:

 1. Calmella cavolini
 2. Cratena peregrina
 3. Cuthona caerulea
 4. Cuthona genovae
 5. Diaphorodoris luteocincta
 6. Diaphorodoris papillata
 7. Doto cf. coronata
 8. Doto koenneckeri
 9. Elysia timida
 10. Facelinopsis marioni
 11. Flabellina pedata
 12. Hypselodoris villafranca
 13. Peltodoris atromaculata

L’1×1 de la immersió:

 • Tofa, progressa adequadament. De mica en mica agafa les mides al vestit sec, tot i que potser li falten un parell de quilos (va tenir feina per fer la foto al Doto cf coronata durant la parada de seguretat).
 • Han Solo, absent. Però sempre fidel, es va encarregar de comprovar l’equip del seu company al llarg de tota la immersió.

Importat del Blog del GROC.

Comenta alguna cosa...

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.