Mostreig a la posidònia de Mataró

El passat diumenge 3 de juny alguns membres del GROC vàrem realitzar un mostreig al litoral de Mataró, en aquest cas a la praderia de posidònia de Can Bou, situada entre 18 i 20 metres de fondària.

El mostreig es va fer alhora que el seguiment anual de la praderia de posidònia, organitzat per la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) dins el projecte Alguer de Mataró, iniciat fa 16 anys.
Com que va venir un equip de TV3, podeu veure-ho molt ben explicat al telenotícies via 3alacarta.

Aquesta vegada vàrem acompanyar a en Josep Lluís Peralta, coordinador dels mostreigs del GROC a Mataró, en Miqui Rosa, la Senda i un servidor.

Durant els primers 30 minuts va regnar la desesperació al no trobar cap exemplar d’opistobranqui… jo ja em temia el pitjor, però em resistia a anar a provar sort cap a la sorra, tot i que en Josep Lluís el dia anterior hi havia vist 14 Aglaja tricolorata, espècie que encara se’m resisteix 😛

Finalment, en comptes de buscar a les tiges de les plantes, on habitualment s’amaguen alguns opistobranquis, vaig optar per passejar-me per sobre les fulles de posidònia… i bingo! una taqueta de color taronja i negre damunt el verd de la posidònia! una Placida cremoniana!
Aquesta espècie és poc freqüent, però l’any anterior també havia aparegut a un dels primers mostreigs de Mataró. De seguida va aparèixer en Josep Lluis, que es va alegrar per la troballa ja que per ell era un BIMBO!

Placida cremoniana

Mentrestant en Miqui i la Senda van trobar una Cuthona genovae i dues Chromodoris krohni:

Cuthona caerulea  Chromodoris krohni

Una immersió amb pocs exemplars i poques espècies, però les tres bastant vistoses 😛

Josep Lluis, Miqui, Senda i Toni.

Importat del Blog del GROC.

Parazoanthus axinellae

Enllaços

Galeria

Favorinus branchialis

Finalment he pogut fotografiar un Favorinus branchialis in fraganti, menjant-se una posta d’un altre opistobranqui (en aquest cas la d’un doridaci). Damunt la posta del doridaci ell hi ha fet la seva (a l’esquerra).
El Favorinus branchialis s’alimenta de les postes d’altres opistobranquis i agafa la coloració d’aquestes.

Enllaços

Galeria