Submarinisme a full, i aparcat

Durant aquest primer mig any, com que estic a l’atur i s’ha d’aprofitar el temps (això diuen), m’he preparat per poder obrir-me alguna porta laboral a partir de la meva afició/addicció de respirar sota l’aigua.

La primera idea va ser la de treure’m el títol d’instructor esportiu, sense tenir clar que em pugui agradar treballar en un centre de busseig, però sí poder transmetre les sensacions que m’ha donat aquesta afició, ajudar a entrar a la gent en aquest món blau i veure’ls la cara d’atontats a l’acabar les primeres immersions (recordant els meus primers moments).

Al moment d’inscriure’m per fer el curs d’instructor, en Mario em va “enredar” per fer els primers passos en l’altra vessant del busseig: el busseig professional. Es tractava d’obtenir un títol (Bussejador Professional de Petita Fondària) que et permet treballar a una profunditat màxima de 30m (o fora de l’aigua, en un ambient comprimit a la pressió equivalent, com en una tuneladora). Va ser un curs intensiu que em va ocupar tot el gener, pràcticament 12 hores al dia, passant el matí sota l’aigua i la tarda fent teoria i exercicis de física, etc.

Va estar molt bé, com si m’hagués apuntat a un campament d’estiu, molt divertit i amb bons companys de curs i professors. El què no sabia jo és que per treballar “legalment” amb aquest títol necessites que en el lloc de treball hi hagí algú amb una titulació superior que et faci de cap (Bussejador Professional de Mitja Fondària), però està clar que no és una feina que puguis fer tot sol.

I des del final del curs professional fins fa un parell de setmanes vaig estar fent les classes i pràctiques del curs d’instructor recreatiu.

L’última pràctica va ser fer-li un curs d’Open Water al meu germà Carles durant tres dies. M’ho va posar molt fàcil perquè ell ja fa temps que fa snorkel i tenia molta confiança al mar. De seguida que es va acostumar a respirar sota l’aigua tot va anar rodat… només li faltava fer hores per aprendre a dominar la flotabilitat. I sí, quan sortia de l’aigua feia cara d’atontat, content de tot el que havia vist.

Selfie Open Water

 

Ara ja tinc els títols, però estic esperant un carnet molt més important i toca aparcar-ho tot una bona temporada 😛