el GROC

A l’estiu del 2007 vaig iniciar-me amb el submarinisme al Club d’Immersió de Biologia (CIB), on el meu instructor, l’Andreu Llamas, ens va ensenyar  uns animalons que no havíem vist mai ni sabíem que existissin: les Flabellines i les Cratenes. Vam descobrir que formaven part dels nudibranquis, que alhora formaven part dels opistobranquis, que n’hi havia molts i de totes mides, formes i colors!

A l’estiu del 2008 em vaig apuntar a un curs de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN): “Introducció als nudibranquis i opistobranquis mediterranis“, juntament amb en Titu, la Gael i la Núria. El curs estava organitzat per Nereo i impartit per la gent de Mare Nostrum. Allà hi vam conèixer en Guillem, l’organitzador del curs, que compartia l’obsessió pels nudis (opistos a partir d’aquell moment) i com a biòleg que és ens va motivar a fer els primers transsectes i a intentar apuntar el màxim nombre de dades durant les immersions.

Un any més tard en Guillem va aparèixer amb la idea de fer una associació on ens ajuntéssim els biòlegs, fotògrafs i altres addictes als opistobranquis. L’objectiu era compartir la informació i ajuntar-la en una futura base de dades i intentar trobar algun indici que els opistobranquis siguin indicadors del canvi climàtic. Fins i tot tenia un nom: Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya (GROC).

Després de quatre anys estem arribant a la xifra de 100 socis i el facebook del grup és seguit per 600 usuaris. Aquest any 2013, amb una ajuda de la Generalitat, hem aconseguit crear la base de dades i que la gent comenci a compartir les observacions.

Comenta alguna cosa...

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.