Fotografia

És una de les aficions que he heretat del meu pare. Sempre hi ha hagut càmeres per casa i ell té tendència a anar-se renovant, així que ho he pogut aprofitar a nivell material, sobretot a partir de l'era digital.

La primera càmera que vaig tenir va ser una reflex analògica Canon EOS 300, amb la que feia les fotos quan estudiava geologia. Feia servir carrets de diapositiva, que eren més econòmics que els negatius i a més les podies projectar amb els amics (les típiques sessions soporíferes per alguns). Tinc més d'un miler de diapositives que estic digitalitzant de mica en mica amb un escàner Reflecta RPS10M.

La primera reflex digital va ser la Canon EOS 300D, que vaig poder tenir quan el meu pare es va comprar la 30D :-). Amb aquesta càmera vaig anar a Islàndia, quan encara no sabia disparar en mode manual...

Alhora tenia una compacta IXUS 40 que va ser la primera càmera que vaig posar a l'aigua i em va durar dues immersions perquè no encaixava prou bé amb la carcassa WP-DC4 (enllaç). La vaig substituir per una IXUS 60, que encara és viva i faig servir per anar a fer snorkel.

Com que la IXUS no fotografiava en detall els bitxos més petits, vaig fer el pas cap a la reflex, comprant-me una EOS 500D, un objectiu macro Canon EFS 60mm, una carcassa Hugyfot i un flaix Sea&Sea YS-110alfa. Això va ser al juny del 2009 i (toco fusta) després de 300 immersions encara no s'ha inundat.

Buscant opistobranquis a Cala Llobeta. Foto: Jordi Regàs

Com que el meu objectiu era fer macros d'opistobranquis, allà m'he quedat. De moment en tinc prou, però algun dia estaria bé tenir un objectiu angular per fer foto de paisatge, tot i que també m'hauré de comprar un flaix extra amb els seus braços i una cúpula per la carcassa... o sigui que ja va bé continuar gaudint del macro :-).

Fora de l'aigua aprofito el macro per fotografiar insectes i tinc un teleobjectiu per capturar altres animals més desconfiats com els ocells dels aiguamolls. També he fet algun intent d'entrar a la fotografia de paisatge però falta molt camí per aprendre (per sort).

Ah, no sóc un purista de la fotografia, les meves fotos solen estar reenquadrades i editades amb photoshop, tot i que sempre intentant ser fidel a la realitat. Revelo els raw amb el Lightroom i li dono els últims retocs amb el Photoshop.

Penjo les fotos al Flickr.

Comenta alguna cosa...

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.